български   русский

Поддръжка на басейни

химикали за басейни Ние предлагаме абонаментно обслужване на басейни - почистване, зазимяване, поддръжка на басейни.

След като басейнът е построен и оборудван остава да се реши проблемът с поддръжката му. Поддръжката на един басейн включва множество процедури, различна апаратура и химически препарати, затова е не препоръчително, а задължително да се извършва от квалифициран екип за поддръжка. Лошото и неправилно поддържане на басейна може да доведе до бързата амортизация на различни негови компоненти или, което е още по-лошо – до здравословни проблеми при къпещите се в басейна.

Автоматичната филтрация на водата се извършва от системата за филтриране, основен елемент на която е филтъра. Самият филтър обаче трябва да се почиства периодично, в противен случай може да се задръсти и да спре да пречиства водата.

Дори и най-мощната и съвременна пречистваща система не е в състояние напълно да предотврати развитието на микроорганизми във водата на басейна. Затова освен автоматичното почистване на басейна чрез филтрация, се извършва и ръчно почистване със специални “прахосмукачки за басейни” , с които се извършва чистене и профилактика на дъното, ъглите и стените на басейна.

Неизменна част от поддръжката на басейните е и специалната химия за басейни, която включва различни химически препарати за дезинфекция и пречистване на водата в басейна. При химикалите за басейни има голямо разнообразие - това са различни препарати със съдържание на хлор, препарати без хлорно съдържание, някои от тях са на гранули, други са на таблетки, на прах и т.н. За дезинфекция се използват и т.нар. препарати с активен кислород. Друг способ за обработка на водата в басейна е озонирането на водата, което също е част от дезинфектирането на водата в басейна. Съществуват и различни препарати за зимна консервация на басейни, които предпазват басейните и неговите части от повреждане през зимния период. За да се избегнат всякакви проблеми е необходимо химикалите за басейни да се дозират и прилагат само от квалифицирани химици.